Kookkunst Webboulevard online Magazine kookkunst

Published on december 16th, 2013 | by scriptor

0

Zabaglione met sinaasappelsmaak

Een smakelijke en vrolijkstemmende dikmaker: zabaglione.
Een zabaglione is een Italiaans nagerecht, ook wel sabayon genoemd op zijn Frans… Maar altijd even verukkelijk en eenvoudig te maken!

Basisingrediënten voor 4 personen:
een eidooier per persoon
180 tot 200 gram suiker per persoon, witte basterdsuiker bijvoorbeeld,
250 ml. witte wijn, Marsala of een andere zoete witte wijn,
merg van 1 vanillestokje.

Deze variant: sinaasappelrasp en 50 ml van een sinaasappellikeur, evt. 1 mespunt gemalen kruidnagel.
Garnering: krullen van sinaasappelrasp.

Je hebt nodig:
Een glazen of metalen kom,
een garde of mixer.

Bereiding:
Zet een pan met heet water klaar om au bain marie te kloppen. Klop de eidooiers met het vanillemerg, sinaasappelrasp en kruidnagelpoeder en de suiker in de kom. Als het mengsel schuimig is, au bain marie. Voeg steeds een beetje wijn toe. Als de massa dik en luchtig wordt, kan de likeur erbij. Nog even kloppen en schenk de zabaglione in de glazen. Direct serveren.

Smakelijk!

 

Scriptor

 

 

Tags: , , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑