Kookkunst Webboulevard online Magazine kookkunst

Published on september 1st, 2014 | by scriptor

0

Visragout

Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram vis: bijvoorbeeld kabeljauw of zeewolf;
25 gram boter;
25 gram meel;
flinke scheut witte wijn;
halve liter visbouillon;
scheutje room;
1 gesnipperd ui;
3 stengels bleekselderij in stukken;
1 paprika in stukken;
beetje citroensap;
peper en zout.

Laat de vis 5 minuten garen in de bouillon, haal hem uit de bouillon en houd apart. Fruit de ui in veel boter (dit wordt de roux) voeg de paprika en de bleekselderij toe en fruit mee. Voeg het meel toe en bak mee en voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer dit mengsel tot een gladde saus. Voeg de vis, de wijn en het citroensap toe en laat de ragout nog zachtjes een paar minuten garen. Voeg als laatste het scheutje room toe. Lekker met rijst. Eventueel kun je ook garnalen toevoegen of variëren met andere vissoorten.

 

 

Scriptor

 

 

Tags: , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑