Kookkunst Webboulevard online Magazine kookkunst

Published on november 29th, 2012 | by scriptor

0

Goddelijke aardbeienrabarbersoep

250 gram aardbeien en 4 tot 5 stammen rabarber (rood van kleur = rijp van smaak)
2 zakjes vanillesuiker en gewone suiker, naar smaak
1 kaneelstokje
1 of 2 verse sinaasappels, of 2 dl. sinaasappelsap
1 eetlepel mascarpone per persoon
blender
Schil/pel de rabarber en snijd in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de rabarber met de suiker en het kaneelstokje in het uitgeperste sinaasappelsap (bij te weinig vocht water toevoegen) ongeveer 10 minuten of net zo lang tot het gaar is. Laat de rabarbermoes afkoelen. Maak de aardbeien schoon. Gooi afgekoelde rabarbermousse met de aardbeien in een blender en na het mixen is dit zeer smakelijke voorjaarsnagerecht klaar. Lekker met een eetlepel mascarpone, maar ook vanilleijs of ijs met een notensmaak smaken geweldig lekker hierbij.

 

Scriptor

Tags: , , , , , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑