Published on juni 10th, 2013 | by scriptor
0Eeeeeetuuuun! Salade Niçoise
per persoon:
10 haricots verts, kort gekookt, beetgaar
tomaat, 1 vers in kwarten gesneden en 1 gedroogd in stukjes
een halve ui, in ringen gesneden,
halve paprika
10 zwarte olijven,
1 eetlepel kappertjes,
1 eetlepel maïs,
verse basilicum, tussen 5 en 10 blaadjes
rucola, veldsla, of andere bladsla, waarmee je 1 bord kunt bedekken
2 of 3 ansjovisfilets (uit blik),
een half blikje (of 1/3) tonijn,
1 (of half, naar smaak) hardgekookt ei,
olijfolie,
knoflook, een teentje voor alle eters samen….
dressing naar smaak, gekocht of zelfgemaakt
evt. aceto balsamico.
Zelfgemaakte dressing: 2 delen olijfolie en 1 deel rodewijnazijn mengen, peper toevoegen.
Bereiding
Halveer het teentje knoflook en smeer ieder bord met de open kant van een helft in. Drapeer de sla op het bord en verdeel ui, paprika, tomaten, haricots verts, maïs en basilicum erover, daarna de dressing. Erbovenop tonijn, ansjovis en ei verspreiden en als laatste de olijven en kappertjes erover verdelen, evt. voor het oog ook een paar haricots verts bovenop dit heerlijke gerecht. Besprenkel met een beetje aceto balsamico.