Kookkunst webboulevard-kookkunst citroen

Published on april 16th, 2013 | by scriptor

0

Citroenrisotto

Ingrediënten:
risottorijst
1 citroen
1 glas witte wijn
halve liter bouillon (kip, groente of vis)
2 fijngehakte sjalotjes
3 stengels bleekselderij in schijfjes
parmezaanse kaas, vers geraspt van het stuk
olijfolie/boter

Bereiden:
bak de sjalotjes tot ze glazig zijn in de olie/boter, voeg de rijst toe en bak kort mee. Voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze helemaal is opgenomen. Voeg daarna de bleekselderij toe. Voeg dan lepel voor (grote) lepel de bouillon toe en roer telkens tot de bouillon per lepel helemaal is opgenomen in de rijst. Het duurt ongeveer 25 minuten om risotto klaar te maken. Was de citroen erg goed en rasp de schil, voeg dit samen met het sap van de halve of hele citroen naar smaak bij de risotto. De smaak even laten intrekken en vlak voor het serveren een lepel roomkaas, bijvoorbeeld mascarpone of crème fraîche erdoor roeren voor een romig effect.
Heerlijk bij vis, of als voorgerecht

Tags: , , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑