Kookkunst Webboulevard Kookkunst Pasta en Rucola

Published on december 7th, 2012 | by scriptor

0

Pastasaus met rucola en ansjovis

Ingrediënten voor 4 personen:

• 1 blikje ansjovis;
• 2 tot 3 tenen knoflook;
• 5 tot 6 tomaten;
• 2 tot 3 eetlepels kappertjes;
• sap van een halve citroen of limoen;
• olijfolie;
• rucola;
• mozzarella, 2 tot 3 bollen;
• parmezaan, geraspt.
Bereiding:
Gebruik een sauspan of een wok. In wat eetlepels olijfolie de Ansjovis laten smelten, tegelijkertijd de fijngehakte knoflook, de kappertjes en het citroensap mee laten trekken. Dat ruikt alvast heerlijk! Daarop (kan meteen) de gehalveerde tomaten met de open kant naar beneden leggen en dit allemaal zo’n 10 minuten laten smoren. Als de tomaten zacht zijn geworden, ze een beetje aandrukken, zodat er een saus ontstaat. Zout hoef je niet toe te voegen (door de Ansjovis) peper wel, naar eigen smaak natuurlijk. Nu kan de Mozzarella erbij, in kleine stukjes laten smelten.

Serveren op een heerlijke volkorenpasta. Strooi versgeraspte Parmezaanse kaas en een handvol rucola over het gerecht. Bij kalkoenfilet gebakken met Provençaalse kruiden is dit heerlijk. Ook als vegetarische maaltijd zonder de kalkoen kan het heel goed en als voorgerecht of lunch.

 

Scriptor

 

 

 

Tags: , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑